Friss topikok

  • fingerbangs: ha az egesz vilagon -a valsag hatasara- csokken a fogyasztas, akkor meg tobb marketing koltessel a... (2009.02.20. 21:40) Marketing válság?
  • szarszemetszaralak: Szerintem nézd át mégegyszer ezt a prezentációt. Ilyesmiben helyesírási hibát hagyni a legcikibb. ... (2009.02.06. 08:16) SEO nem a keresőkben elért pozíció!
  • Longhand: Hetente fogalmazzák át ezeket a pontokat, a Google achilles-ína ez a dolog. :) Btw. technikailag ... (2009.02.03. 00:25) Linkbuilding - mennyiség vagy minőség?
  • Szűcs Attila: Erről nem is tudtam, kösz a tippet, telepítem is! (2009.01.29. 21:30) Írjatok megjegyzéseket az Analyticsben!
  • Monika F: Ahogy már megírtam Konrádnál a Seznam és Google konkurens cégek. Jól látod, a Seznam felhasználóin... (2008.03.08. 09:53) Bazi nagy cseh lagzi

FM blog - Fóthy Móni blogja

Túl sok időm írásra nem marad. Viszont ha tehetem, akkor írok. Szeretnék használható, konkrét tippeket adni azoknak, akik csak most kezdik. Ha kérdéseitek vannak, tanácstalanok vagyok, küldjétek el emailben, közzéteszem, és próbálok segíteni a megoldásban.

Szakértői minősítés

Google Individual Professional

Heti gondolat

"Nem lehet megoldani problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel csináltuk őket."

Albert Einstein

Már több mint egy milliárdan vagyunk!

2009.02.01. 09:35 :: Monika F

Mármint mi, internetes felhasználók. A történelmi milliárdos számot elértük, a legnagyobb részünk ázsiai - majdnem a fele. Minden harmadik közülünk kínai vagy japán.

A comStore vállalat kiadott sajtóközleménye szerint az internet felhasználók száma elérte az egy milliárdot. Ez egy olyan szám, amiről pár évvel ezelőtt még csak álmodhattunk. A leggyorsabban fejlődő régiónak köszönhetően (Ázsia + Csendes-óceáni térség, 41,3%) az internetes felhasználók számlálója rendesen felpörgött. 2008-ban Kína lett a legnagyobb internetes nemzet, maga mögé utasítva Amerikát.

Majdnem minden ötödik internet felhasználó tehát kínai. Mily meglepő.... :-)
Az egy milliárd internetező majd' 77%-a a Google keresőt használja. Szép 15%-ot tudhat magáénak a Baidu.com (lokális kínai) kereső is - majdnem minden kínai ezt használja.

De elég a számokból. Egy biztos, hogy elértük a bűvös, szép számot. Csak nehezen elképzelhető, hogy ez a szám csökkenni fog. A kérdés az, hogy vajon 2008 decemberére (ekkor értük el a mágikus számot) valaki fog -e emlékezni mondjuk 10 év múlva. Ha megnézzük, hányan vagyuk a Földön akkor óriási növekedéssel számolhatunk. Vannak országok, ahol durván a lakosság fele internetezik és vannak, ahol sokkal többen. Az említett kínaiak közül például 1 milliárdan még nem látták az internetet - ez elég érdekes szám :-)

Az, hogy ez a szám mennyire és hogyan fog növekedni, rengeteg mindentől függ (lokális és globális szinten is).


Mennyi ember fog internetezni 10 év múlva? 2 milliárd? 3 milliárd? Tippeljetek!
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmblog.blog.hu/api/trackback/id/tr24915563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása